• Mézclate Conmigo

Descobreixen un nou lligam històric entre Sitges i Cuba amb l'apadrinament de nens de la Guerra


El poble cubà va sostenir una casa a Sitges, entre 1938 i 1939, amb infants procedents de diferents zones de l’estat a qui es donava alberg i estudis

REDACCIÓ SITGES 13-12-2013

Sitges va tenir diverses cases on s’allotjaven infants provinents de diferents indrets afectats per la Guerra Civil espanyola (1936-39). Un d’aquests xalets va ser la Casa Vilella (coneguda posteriorment com la Residència Helvetica), que entre 1938 i 1939 va estar sufragada per aportacions del poble cubà a través de l’Asociación de Auxilio al Niño del Pueblo Español. Aquest és un nou capítol de la història de Sitges, que des de fa segles manté una relació íntima amb Cuba, a través de molts sitgetans que hi van emigrar i de les relacions comercials entre els dos territoris.

La pedagoga cubana Nuria Gregori ha escrit un llibre d’aquest particular episodi de la relació entre Sitges i Cuba i aquest pròxim dimarts visita Sitges per veure la casa i explicar els continguts del seu treball en una conferència a l’Auditori de l’Edifici Miramar, a dos quarts de set de la tarda.

Nuria Gregori és directora de l’Instituto de Lingüística y Literatura José A. Portuondo Valdor, de l’Havana, i està a Catalunya becada pel govern cubà per acabar de tancar el relat dels fets històrics que vinculen Cuba amb Sitges. Gregori ha titulat la seva conferència Los niños de la Casa - Escuela “Pueblo de Cuba” de Sitges (1938-1939) i el dimarts vinent visitarà l’edifici de la Casa Vilella. A més, a les dues del migdia, l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la regidora de Cultura, Mireia Rossell, la rebran a l’Ajuntament, en una recepció institucional privada. leer más


#guerracivilespañolamézclateconmigo

15 visualizaciones