• Mézclate Conmigo

Violencia de géneroMacu_PPPIINA_401_160_c1_c_c_1.jpg

València, 31 de març de 2015

Per la Coordinadora Feminista

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant els últims feminicidis i agressions.

El mateix dia que el ministre de Sanitat feia públic el resultat de la macro enquesta sobre violència de gènere amb inusitat optimisme, sis dones i criatures han sigut assassinades (només en dos dels casos s'ha declarat que es tracta de violència de génere, la resta encara es troba en investigació), dues hospitalitzades i una xiqueta agredida sexualment.

Víctimes que fan un mapa de la situació que res té a veure amb les dades i informacions donats pel Sr. Alonso. La realitat és que hi ha un constant goteig de víctimes mentrestant el govern no sols no inverteix en prevenció, educació o assistència, sinò que continua retallant.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d'aquestes. Recordem que desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques i també aquelles ingressades en institucions hospitalàries, com les que quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit. Continuem sumant víctimes i el Govern continúa sense dotar pressupostàriament serveis assistencials, de prevenció. Les retallades amb l'excusa de la crisi només estan agreujant la situació.

Exigim del Govern un compromís real en la lluita contra aquesta xacra. Compromís i recursos escaients que el Govern de l'Estat han de tindre per a eradicar-la i que passen necessàriament per la seua consideració com a qüestió d'Estat.

Després de deu anys de la Llei Estatal 1/2004, contra la violència de gènere, no ha estat dotada pressupostàriament ni desenvolupada. Recordem que el govern valencià va traure una llei autonòmica que després de dos anys encara no ha desenvolupat.

Però a més, pensem que una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.

Tots els primers dimecres de mes, a les 20 hores, a l’ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament.

NO més violència contra les dones!


#MacuGimeno #violenciamachista

0 visualizaciones