• Ajuntament de Vilanova i la Geltrú / Notícies

El Casal de Dones ja té seu


Avui ha tingut lloc la signatura del conveni entre l'Ajuntament i les entitats de del Casal de dones. El col·lectiu Casal de dones, format per diferents associacions i col·lectius de dones i dones de la ciutat a nivell particular, va néixer l'octubre de 2014 per promoure un espai de trobada, d'intercanvi, de reflexió i de treball des d'una perspectiva feminista, amb la intenció d'aconseguir una societat sense subordinacions de gènere, basada en la cura de la vida i, per tant, amb un desenvolupament equitatiu i sostenible.

El conveni signat reflecteix la voluntat compartida del Casal de dones i de l'Ajuntament de destinar un espai comú a les dones de la ciutat que els faciliti la comunicació, la circulació de coneixements i de reconeixement, la cooperació i l'intercanvi, donant la rellevància que es mereix a l'associacionisme de dones de la ciutat. Amb aquest acord, el col·lectiu Casal de Dones encenta un nou camí ubicant la seva seu a l'Espai d'Entitats Sant Pau (c. de Sant Pau, 13). És sens dubte una data històrica, llargament reivindicada pel moviment feminista que avui enceta una nova etapa amb la mirada posada en la suma de sinergies de la institució municipal, les diferents entitats, col·lectius i persones individuals disposades a treballar en comú per garantir una convivència amb equitat entre els homes i les dones i abandonar pràctiques de desigualtat injusta que no tenen cap futur. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, s'ha mostrat orgullosa i agraïda de la feina feta per les associacions de dones, recordant també que cal continuar treballant fermament des de la perspectiva de gènere, com a premissa per aconseguir més quotes de benestar per a tota la ciutadania. Mari Pau Munuera, presidenta de l'Associació de dones La Frontissa, ha defensat el sentit positiu de la creació d'un Casal de Dones, que ha fet aflorar una nova empenta i una unió que serà sens dubte una força, un motor molt important a tots els nivells, social, polític, cultural... amb compromís de canvi cap a l'equitat a Vilanova i la Geltrú.

0 visualizaciones